Bireysel seans için yaklaşık birbuçuk saati ayırmak gerekir. Danışanla yaptığım ön görüşmede, varsa bir sorun ki bu fiziksel ya da mental olabilir, bununla ilgili konuşulur. Danışanın ne istediği,kendini nasıl hissetmek istediği tesbit edilir. Fiziksel bir sorun varsa bununla ilgili ayrıntılar konuşulur. Ben bütün bu anlatılanlar ışığında duruma uygun şekilde bir yol çizer ve ‘ses masajını’ öyle uygularım.
Danışan, üzerindeki kıyafetlerle, ayakkabıları çıkarılmış halde hafif loş bir odada rahat bir yere uzanır; bu yer ya da masaj yatağı da olabilir.Danışan yüzüstü yatmada sorun yaşamıyorsa , önce yüzüstü uzanır. Eğer yüzüstü yatamıyorsa uygulamanın tamamı sadece danışan sırtüstü yatarak gerçekleşir.
Uygulamanın ilk bölümü bedenin arka bölgesinde gerçekleşir . Ses terapi çanaklarını ayak tabanlarından başlamak üzere bedenin farklı bölgelerine yerleştirip ,nazikçe çanaklara vururum, çıkan titreşimler deri üzerindeki sinir uçları vasıtası ile beyne iletilir, titreşimler hoş ve rahatlatıcı bir etki yaratarak bedene yayılır. Çıkan ses ise kulak içindeki sinir uçları ile yine beyne aktarılır; böylece titreşimler beyinde belli bölgelere ulaşıp hormon salgısı gerçekleşir. Bunlar mutlulık hormonları, ağrı kesicilerdir. Uygulama sırasında kasılmış bölgeler gevşer, deri gözenekleri açılır,nabız düşer, kan dolaşımı artar, lenf drenaj masajı etkisi hissedilir, kısacası danışan rahatlar.
İkinci bölümde danışan sırtüstü uzanır ; bu defa ön bedende ses çanaklarını yerleştirir ve uygulamaya devam ederim.
Uygulamanın sonunda genelde kişiler uyurlar, beş -on dakika kadar uyumalarına izin veririm sonra danışan duyduğu tiz bir ses ile kendiliğinden uyanır (bu sesi seans öncesi kendisine dinletirim ve bu sesin uyanma sesi olduğunu söylerim).
Son bölümde hemen ayağa kalmasını istemem, yatar vaziyette geri bildirimleri almaya başlar, kendine gelmesini bekler sonra bir çay veya kahve eşliğinde sohbetimize devam eder seansı sonlandırırım.